Link til forsiden.
 - 

Kalender

Her finder du oplysninger om kurser, konferencer, m.v. Tip os venligst om arrangementer.

Site > Nyheder > Nyhedsarkiv

Psykiatere vil forebygge selvmord med religion

Vær opmærksom på at denne artikel er arkiveret. Artikler i arkiv bliver ikke opdateret og kan indeholde brudte link eller forældet information.

Hvis man er religiøs, er risikoen for at man begår selvmord mindre, end hvis man ikke tror på noget. Det slår en amerikansk undersøgelse nu fast i det anerkendte tidsskrift American Journal of Psychiatry. Religiøsitet medfører nemlig en større moralsk modvilje mod at gøre skade på sig selv, de familiære værdier er stærkere, og troende mennesker har generelt et lavere agressionsniveau, viser undersøgelsen.

Men den viden kommer kun sjældent danske patienter til gode, for psykiatere i Danmark afholder sig stadig fra at tænke Gud ind i deres behandling, mener næstformanden i Dansk Psykiatrisk Selskab. Og det bør psykiatrien gøre op med, mener han.

Der er for meget blufærdighed omkring religiøsitet hos psykiaterne. Alt for få henviser til hospitalspræsten, og mange vil ikke snakke om religion, og så risikerer man, at en enorm ressource i patienten forbliver uvækket. Det må vi simpelthen have lavet om på, siger Poul Videbech.

Læs hele artiklen fra Kristeligt Dagblad
Denne tekst blev senest opdateret den 20/05/2005
Krisehjælp

Åbningstider

Man-tor 9.00-15.00
Fredag 9.00-12.00
Denne tekst blev senest opdateret den 20/12/2004

Adresse

Center for Selvmordsforskning - Bangs Boder 28-30, st.th - DK-5000 Odense
Telefon +45 6613 8811 - E-mail
Denne tekst blev senest opdateret den 20/12/2004