Link til forsiden.
 - 

Kalender

Her finder du oplysninger om kurser, konferencer, m.v. Tip os venligst om arrangementer.

Site > Nyheder > Nyhedsarkiv

Ældre mænd har rekord i selvmord

Vær opmærksom på at denne artikel er arkiveret. Artikler i arkiv bliver ikke opdateret og kan indeholde brudte link eller forældet information.

Berlingske Tidende fra d. 13. juni og Århus Stiftstidende fra d. 14. juni bringer artiklen: " Ældre mænd har rekord i selvmord".

Artiklen er, sammen med Men's Health Week som har været afholdt i den forløbne uge, med til at sætte fokus på mænds sundhed samt ældre mænds ofte skjulte depressioner og høje selvmordsrate.

Elene Fleischer, phd i suicidologi og projektleder på Center for Gerontopsykologi i Risskov, siger i artiklen: "Problemet er, at ældre mænd ikke skilter med, at de har det dårligt, og det er årsagen til, at det er så svært at forebygge selvmord i netop denne aldersgruppe". Fleischer efterlyser opmærksomhed fra især sundhedspersonale, f.eks. hjemmehjælpere, på problemet og sætter spørgsmålstegn ved, om de er klædt på til at opdage de ældre deprimerede.

Læs om Men's Health Week

Kommunepakke og konference om ældre og selvmordsforebyggelse

Center for Selvmordsforskning arbejder i øjeblikket på en Kommunepakke - Selvmordsforebyggelse blandt ældre. Kommunepakken har blandt andet som sine formål dels at øge social- og sundhedspersonalets kompetencer og dels at bidrage til at øge det generelle kendskab til selvmordsadfærd. Læs mere her

Modtager af årets Men's Health Pris samt links

Denne tekst blev senest opdateret den 09/01/2008
Krisehjælp

Åbningstider

Man-tor 9.00-15.00
Fredag 9.00-12.00
Denne tekst blev senest opdateret den 20/12/2004

Adresse

Center for Selvmordsforskning - Bangs Boder 28-30, st.th - DK-5000 Odense
Telefon +45 6613 8811 - E-mail
Denne tekst blev senest opdateret den 20/12/2004